Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 5/02/2023

Αρ. Πρωτ.:

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

697 588 5518

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

ΠΡΟΣ:ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:Δ.Ο.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

 

Ενημερώνουμε τα μέλη μας :

 

·       Ότι Το Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή τηλεκπαίδευση για τα κλειστά σχολεία για αύριο Δευτέρα και για όσες μέρες παραμείνουν τα «ακραία καιρικά φαινόμενα».

 

·       Με mail που έχει αποστείλει η Διεύθυνση στα σχολεία σήμερα Κυριακή καλεί τόσοτους Διευθυντές να αποστείλουν στους γονείς πρόγραμμα μαθημάτων και συνδέσμους εκπαιδευτικών στην WΕΒΕΧ προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση όσο και τους εκπαιδευτικούς να κατεβάσουν την καινούρια έκδοση του webex και να ετοιμάσουν τις εικονικές τάξεις. Πληροφορούμε την υπουργό ότι η Κυριακή είναι αργία για τους εργαζομένους και ως εκ τούτου κανένας συνάδελφος(διευθυντής-εκπαιδευτικός)  δεν είναι υποχρεωμένος σε ημέρα αργίας να προβεί στις παραπάνω ενέργειες

·       Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από το σπίτι τους, με ίδια μέσα, την τηλεκπαίδευση, είτε γιατί δεν διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό είτε γιατί δεν θέλουν να διαθέσουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν  το τεχνολογικό εξοπλισμό και το σπίτι τους  για υπηρεσιακή χρήση,  Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

·       Οι εκπαιδευτικοί, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και έχουν ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία, έχουν δικαίωμα από εκεί να κάνουν τηλεκπαίδευση. Όταν, όμως, οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβασή τους στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν σε αυτήν, από τη στιγμή που δεν εγγυάται την ασφάλειά τους Υπάρχει, άλλωστε, ισχυρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία για αποφυγή μετακινήσεων.

·       Η τηλεκπαίδευση δέχτηκε «κόκκινη κάρτα» από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στις οδηγίες της οποίας το Υ.ΠΑΙ.Θ. ακόμα δεν έχει συμμορφωθεί

·       ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣμε τον εξοπλισμό που όφειλε το Υπουργείο να έχει ήδη παράσχει σε όλα τα σχολεία με ενιαίο τρόπο ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ κα Κεραμέως!

Η γύμνια το σχολείων σε υποδομές θα αποκαλυφθεί. Δεν μπορείτε άλλο πια να μας κοροϊδεύετε!!

 Δε θα γίνει αποδεκτή καμία αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Κάθε οδηγία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που παραβιάζει όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται στα σωματεία.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου και της ΔΟΕ βρίσκονται σε ισχύ και για οποιοδήποτε θέμα προκύψει καλούμε τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν άμεσα με το σωματείο.

 

Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο καλύπτει με κάθε τρόπο τις συναδέλφισσες και τους

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.