Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 01/09 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με την διευθύντρια εκπαίδευσης κ Παναγιωτοπούλου με στόχο να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της ικανοποίησης των αιτήσεων για  εσωτερική μετάθεση των συναδέλφων του Ειδικού σχολείου με το Δ.Σ. να επισημαίνει την υποχρέωση η λύση να δοθεί με βάση την αρχική απόφαση του ΠΥΣΠΕ, καθώς οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία αποτελεί καταστρατήγηση του νόμου των μεταθέσεων. Τονίστηκε από τη μεριά της διεύθυνσης ότι τα αιτήματα των συναδέλφων θα εξεταστούν σε επόμενο χρονικό διάστημα και θα ικανοποιηθούν.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. ζήτησε τον ακριβή αριθμό του συνόλου των κενών για τα οποία δεν δόθηκε ακριβής εικόνα. Επισημάνθηκε από την πλευρά της διεύθυνσης, ωστόσο, ότι με προφορικές οδηγίες του γενικού γραμματέα του υπουργείου, οι σχολικές μονάδες καλούνται να τοποθετούν στο ίδιο τμήμα τους μαθητές οι οποίοι χρήζουν παράλληλης στήριξης και φοιτούν στην ίδια τάξη.

Κατόπιν το Δ.Σ. αιτήθηκε τα "πακέτα" των συναδέλφων των ειδικοτήτων να είναι όσο το δυνατό πιο ευνοϊκά ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί αυτοί που καλούνται να αλλάζουν ακόμα και πέντε σχολικές μονάδες για να καλύψουν το ωράριο τους.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων η διευθύντρια εκπαίδευσης πρόσθεσε ότι σε προφορική επικοινωνία της με τον Δήμαρχο Μεγαρέων, ο δήμος δεσμεύτηκε να τοποθετήσει λεωφορείο που θα καλύπτει τις διαδρομές από τον προαστιακό προς τα σχολεία, με στόχο την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών στην περιοχή.

Ακόμη, παραθέτοντας την εικόνα των σχολείων της περιοχής, τονίστηκε η ανάγκη σχολικές μονάδες με αυξημένες δυσκολίες να μοριοδοτούνται επιπλέον.

Τέλος συζητήθηκε το κτιριακό ζήτημα σχολείων όπως αυτό της Κινέττας και των Μεγάρων, θέμα το οποίο θα συζητηθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα.

Σε επόμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09/09 και ύστερα από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών εκφράστηκε από το Δ.Σ. η ανησυχία για το πού θα βρεθούν οι συνάδελφοι οι οποίοι προσλήφθηκαν για την κάλυψη του διευρυμένου ολοήμερου, στην περίπτωση που αυτό δεν λειτουργήσει. Αιτήθηκε οι συνάδελφοι να καλύψουν κενά στην πρωινή λειτουργία της σχολικής μονάδας που έχουν ήδη τοποθετηθεί ή να τοποθετηθούν σε σχολείο της περιοχής.

Επιπλέον, με βάση και τις προσλήψεις, τέθηκε το ζήτημα των αυξημένων κενών στις ειδικότητες τα οποία δεν δόθηκαν ως κενά, καθώς και το αίτημα οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων να καλύπτουν το ωράριο τους σε όμορα σχολεία.

Από την μεριά της, η διεύθυνση δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συναδέλφων. Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι που επιθυμούν, προτείνεται να στείλουν στην διεύθυνση αίτημα για βελτίωση θέσης.

 

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, παρατηρούμε για ακόμα μια φορά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών να καταστρατηγούνται. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.