Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Κάλεσμα σε μαζική αποχή από την εκλογική παρωδία της 7ης Νοεμβρίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 30/10/2020

     Αρ. Πρωτ.: 86                

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα σε μαζική αποχή από την εκλογική παρωδία της 7ης Νοεμβρίου

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας με περισσή αδιαλλαξία την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, θεσμοθέτησαν για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου την ηλεκτρονική "ψηφοφορία" για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ).

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, αφού οι υπηρεσιακές εκλογές θα μπορούσαν να μεταχρονολογηθούν μέχρι να βελτιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με όλες τις διαδικασίες, τις αρχαιρεσίες και τις Γενικές Συνελεύσεις, συλλόγων, σωματείων και συνδικάτων.

Η εμμονή της κυβέρνησης εντάσσεται στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα της συλλογικής δράσης, της λειτουργίας και της οργάνωσης των σωματείων και των συνδικάτων, ώστε να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίθεση που ετοιμάζει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων.

Θέλει να αφοπλίσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους. Θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι "του χεριού της", ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να εμποδίσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή πολιτική της.

Συνάδελφοι-ισσες, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις υποκριτικές αιτιάσεις τους, θεωρώντας ότι είναι ενταγμένοι στο «πρόγραμμα» στοχοποίησης και απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών και της παρεμπόδισης έκφρασης και άσκησής της.

Καλούμε στην κρίσιμη αυτή τη στιγμή την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να προχωρήσουν σε:

          Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών, δυνατότητα που έχουν από τον νόμο που ψήφισαν, εξ αιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν μέχρι να υπάρξουν οι ευνοϊκές συνθήκες.

          Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.

          Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, ο οποίος δεν εξασφαλίζει το αδιάβλητο, αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και πρακτικά δείχνει να είναι ανεφάρμοστος.

          Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα

Αποτελεί χρέος της πολιτείας η διασφάλιση του «συνδικαλίζεσθαι» για τους εργαζόμενους με τρόπο ανόθευτο.

Δηλώνουμε, σε κάθε κατεύθυνση, ότι τιμούμε και υπηρετούμε τον θεσμό του αιρετού και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη διατήρηση και ενίσχυσή του.

Στις 7 Νοεμβρίου η κυβέρνηση διενεργεί εκλογές-παρωδία. Δεν τις νομιμοποιούμε! Καλούμε  σε μαζική αποχή από  τη διαδικασία.

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη !

Να αποτρέψουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

         ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                 ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.