Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη για ρύπανση ΕΛΠΕ και αναβάθμιση συστήματος Υγείας

Να σταματήσει η ρύπανση και η δυσοσμία από τα ΕΛ.ΠΕ.

Να αναβαθμισθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας στην περιοχή μας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7:00 μ.μ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για την Υγεία και τη Ζωή μας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Λ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Ίωνος Δραγούμη 37)

Καλούμε τα Σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Ένωση και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για να συζητήσουμε πως θα υπερασπισθούμε την υγεία και τη ζωή μας.

Η πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας ότι για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, τα ΕΛ.ΠΕ -  με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών – δηλητηριάζουν την υγεία και βάζουν σε καθημερινό κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων. 

Ταυτόχρονα, αν και ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, με έντονη περιβαλλοντική μόλυνση, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν», οι δημόσιες μονάδες υγείας, όμως, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα. Βάζουμε ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη διαχείριση της επιδημίας δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο για την ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αλλά και  για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες υγείας, που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις συμβασιούχων, που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, και τις δωρεές εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων – που αξιοποιούνται για να «ξεπλύνουν» τις δικές τους ευθύνες για την επιβάρυνση της υγείας μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ελλείψεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, η ανάγκη για δημιουργία Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα και Μαγούλα καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο. Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 77 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (ανάμεσα τους και 17 γιατροί) στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείου και οι 13 συμβασιούχοι στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, που οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες.

Σωματείο Εργαζομένων ΘΡΙΑΣΙΟY Nοσοκομείου ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων                     ● Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας                  ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ● Παράρτημα Ελευσίνας Συνδικάτου Μετάλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.