Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FLEX ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
Ελευσίνα: .14.. / ..10.. /19


Πληρ. :Κωνσταντόπουλος Περικλής
Τηλ:  6909-099055
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Να μην υλοποιηθεί το  πρόγραμμα FLEX στα σχολεία!

Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο Αρ.Πρωτ.146427/ΓΔ7/20-09-2019 υλοποιεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία. Την προηγούμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των Η.Π.Α, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των Η.Π.Α., προσφέρει υποτροφίες σε 10 Έλληνες μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ή της Α΄ Λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις Η.Π.Α, κατά τη σχολική χρονιά 2020 – 2021, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.
Το State Department προέτρεψε την Ελλάδα: «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».
Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι το πρόγραμμα FLEX δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 
 Διακαής πόθος τους είναι να εξωραΐσουν τις φιλοπολεμικές πολιτικές του κράτους των ΗΠΑ στα μάτια της νέας γενιάς.  Σε αυτό το πρόγραμμα δεν θα συναντήσει κανείς τη δίκαιη κραυγή των φτωχών, την ιστορία των μαύρων, των γυναικών, των Ινδιάνων και των μεταναστών.

 Απορρίπτουμε τα προγράμματα αυτά και τη στοχοθεσία τους. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας  με αντιδραστικές αξίες made in USA!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     


      ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ                 ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.