Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
Ελευσίνα: .18.. / ..06.. /19

ΑΡ ΠΡΩΤ: 43..
Πληρ. :Κωνσταντόπουλος Περικλής
Τηλ: 6909-099055



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ
Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε ότι έχει κατατεθεί απ’ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος αγωγή για 50.000 ευρώ σε δασκάλα που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας να μορφωθεί και να πάει σχολείο.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε το γεγονός, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ούτε η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι μόνη, ούτε όποιος άλλος συνάδελφος βρεθεί σε παρόμοια θέση: Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους του νησιού.
Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό. Τα σχολεία πρέπει να θωρακιστούν από αντιλήψεις και πράξεις που παραβιάζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Πρέπει, επίσης, όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων μας να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να σέρνουν σε δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά, όποιον δηλαδή έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.
Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που επιτελούν το λειτούργημα του δασκάλου, καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους είτε με νομικούς είτε με άλλους τρόπους.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες δεν μας τρομάζουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ                           ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.