Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΔΩΝΗ
Επτά και πλέον χρόνια πέρασαν από την 15/6/2011, μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, που η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για να υπερασπισθεί την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος διατάζει τα ΜΑΤ και τις περιβόητες ομάδες ΔΕΛΤΑ να διαλύσουν τον απεργιακό αποκλεισμό της βουλής. Χρησιμοποιήθηκαν τόνοι χημικών, εξαπολύθηκαν ανελέητες επιθέσεις κατά των εργατικών μπλοκ με ξυλοδαρμό των διαδηλωτών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια δεκάδες αγωνιστές.
Τότε είναι που σε μια καταδρομική επιχείρηση ομάδας ΔΕΛΤΑ που επιτίθεται για να διαλύσει το μπλοκ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη λεωφόρο Αμαλίας, συλλαμβάνεται μαζί με άλλους απεργούς και διαδηλωτές ο Νίκος Καλλιδώνης, μέλος του σωματείου, κατηγορούμενος ότι ανάτρεψε τη μηχανή του επικεφαλής της ομάδας με σκοπό να του προκαλέσει σωματική βλάβη.
Πέντε και μισό χρόνια πέρασαν από την αθωωτική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου στις 28/5/2013 που έκρινε ότι ο Νίκος Καλλιδώνης δεν είχε καμία ευθύνη για την ανατροπή της αστυνομικής μηχανής και του αναβάτη της. Παραμένει, όμως, κατηγορούμενος και προσάγεται σε δίκη για να αποζημιώσει το δημόσιο για τις φθορές και τις ζημιές που η μηχανή υπέστη.
Η μη απόσυρση των κατηγοριών στέλνει το μήνυμα ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός θα εξαντλήσουν τα μέσα που διαθέτουν για να εκφοβίσουν και τρομοκρατήσουν  όσους αγωνίζονται, κινητοποιούνται με τα σωματεία τους, παλεύουν οργανωμένα για τις οικογένειές τους και τη ζωή τους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στο Νίκο Καλλιδώνη. Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται. Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να κινητοποιηθεί, να καταδικάσει την ομηρία των αγωνιστών, να υπερασπιστεί αλληλέγγυα το δικαίωμα στη διαδήλωση και στον αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.