Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ &
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ»
Άνω Λιόσια 10.9.2018
«Η Παράλληλη Στήριξη στην Προκρούστεια Κλίνη!
Θέλουν 1 εκπαιδευτικό για 3 και 4 παιδιά!»

«Προτεραιότητα στην ειδική αγωγή» δηλώνει ότι δίνει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στην «κανονικότητα» της έναρξης της σχολικής χρονιάς όμως οι προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τις ανάγκες στην Δυτική Αττική. Σε σύνολο 70 αιτήσεων προσελήφθησαν μόλις 17!
Στη διαδικασία των τοποθετήσεων, με αντιπαιδαγωγική, έξω από τα όρια της λογικής, εντολή του υπουργείου και της Διεύθυνσης οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης για τα παιδιά που έχουν έγκριση πλήρους παράλληλης μοιράστηκαν σε 3 και 4 μαθητές/τριες, για λίγες ώρες σε κάθε παιδί! Την ίδια στιγμή, επιδιώκοντας να αποποιηθούν των ευθυνών τους καλούν τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν τις ώρες που θα πάρει κάθε παιδί! Σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους ενώ οι μαθητές στην πραγματικότητα δεν έχουν παράλληλη στήριξη.
Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε θα νομιμοποιήσουμε καμιά απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών. Όλοι οι μαθητές οφείλουν να έχουν υποστήριξη παράλληλης στήριξης για το σύνολο του χρόνου που οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες έχουν γνωμοδοτήσει, με βάση τις ανάγκες τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολιτικές με απώτερο σκοπό την αποδόμηση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Υλοποιεί τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060 μέσω των περικοπών θέσεων εργασίας, πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, με ένα μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού με αναπηρία να παραμένει αχαρτογράφητο, χωρίς πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση και οδηγεί τις οικογένειες τους να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη, πληρώνοντας από την τσέπη τους για παροχές που όφειλε να προσφέρει δωρεάν το κράτος. Την ίδια στιγμή, μεγάλο μέρος των μόνιμων αναγκών καλύπτεται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας, γεμάτες ανασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, η παράλληλη στήριξη υπολειτουργεί ως part-time υποστήριξη στους μαθητές (για 1 ή 2 μέρες την εβδομάδα), υποβαθμίζοντας διαρκώς τα μορφωτικά τους δικαιώματα και επιβεβαιώνοντας πως το περιεχόμενο του «σχολείου για όλα τα παιδιά», είναι ένα φθηνό σχολείο με ρευστές δομές που δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία σταθερή ειδική εκπαιδευτική παρέμβαση που έχουν ανάγκη οι μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την πλήρη υποβάθμιση του χώρου της ειδικής αγωγής μέσα από την ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών με μοναδικό σκοπό τη μείωση του κόστους. Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών.
Πάγια θέση των Συλλόγων μας είναι η πλήρης κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή και ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη του μαθητή για όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα και με βάση τις οδηγίες των ΚΕΔΔΥ.
Απαιτούμε:
  • Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί.
  • Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά ΤΩΡΑ!
  • Δημιουργία τμημάτων ένταξης σε κάθε σχολείο ανάλογα με τις ανάγκες που ορίζει ο σύλλογος διδασκόντων.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της για όλες τις ανάγκες της. Καμία κατηγοριοποίηση, κατακερματισμό και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα! Ενιαία κριτήρια μεταθέσεων, διορισμών σε όλη την εκπαίδευση. Διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Διορισμός όλων των αναπληρωτών και όσων έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση στο δημόσιο σχολείο. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία. 


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/9, 13.30


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ 2-3 ΜΑΘΗΤΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.