Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Σ.ΡίζοΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 26/1/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 6
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                            ΠΡΟΣ:Μέλη
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                         
Τηλ:  6909-099055                                                                                 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στις  31 Γενάρη γίνεται η δίκη του συναδέλφου μας Δασκάλου Σεραφείμ Ρίζου μέλους του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Β. Σ.
Ο συνάδελφος κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα τον χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.
Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.
Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής  μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για «ξέπλυμα» και ένταξη της Χ. Α. στο χώρο των κοινοβουλευτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου είναι προκλητικές και αντιμετωπίζονται με αποτροπιασμό, αλλά και οργή από τη συντριπτική εργαζόμενη και δημοκρατική πλειοψηφία που απεχθάνεται τη ναζιστική βία και όσους την καλύπτουν.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Κ. Βάρναλης»  συμπαραστέκεται στο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο και απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                               ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.