Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους Αγωνιστές Δασκάλους του Συνδικάτου Egitim Sen απέναντι στις μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα:18/9/16                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 57
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                              ΠΡΟΣ: Μέλη, ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                                                                                                
Τηλ:  6909-099055                                                                                                                                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στους Αγωνιστές Δασκάλους του Συνδικάτου Egitim Sen
απέναντι στις μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν!

Σε κυνήγι μαγισσών προχωρά τις τελευταίες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση, απολύοντας 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και μελών του Συνδικάτου Egitim Sen, με την κατηγορία της υποστήριξης του κουρδικού κόμματος PKK, το οποίο ονομάζει τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης κι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών!
Η επιχείρηση των χιλιάδων απολύσεων αποτελεί ακραίο αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και φασισμό, για να φιμώσουν τους αγώνες και την αντίσταση, να φοβήσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τον τούρκικο και κούρδικο λαό, στο όνομα των "εθνικών κινδύνων"! Με τις πιο γελοίες δικαιολογίες, ονομάζεται τρομοκράτης ο καθένας, ακόμα κι αυτός που πηγαίνει τους μαθητές του βόλτες στο βουνό, γιατί έτσι λέει, προετοιμάζει τα παιδιά για ένταξη στο PKK!!! Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται οι δάσκαλοι, οι συνάδελφοι μας, ο ανθός της εκπαίδευσης γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen στους λαούς της Τουρκίας, στο δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κίνημα, στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και κατάσχεση διαβατηρίων και συντασσόμαστε μαζί τους στο κάλεσμα για ανάπτυξη της πάλης σε όλη την περιοχή, για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.  Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια σε κάθε δυνάστη και εξουσία που καταπιέζει τους εργαζόμενους και τους λαούς. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ που στηρίζουν το τουρκικό καθεστώς ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής!
Ειδικά τα Εκπαιδευτικά Σωματεία της Ελλάδας έχουν σχέσεις φιλίας, αγωνιστικής συνεργασίας και διεθνιστικής αλληλεγγύης από το παρελθόν με τα Συνδικάτα της Τουρκίας. Πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2015, αποστολή εκπαιδευτικών βρέθηκε στην Τουρκία, στους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι μαζί με το Σωματείο Egitim Sen της Ούρφα. Στη συνέχεια, τα εκπαιδευτικά Σωματεία, στα πλαίσια της καμπάνιας "Ένα σχολείο για το Κομπάνι" φιλοξένησαν στην Ελλάδα τους συναγωνιστές από το Egitim Sen.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης.
Υποσχόμαστε στους συναδέλφους μας ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους με αλληλεγγύη και αγώνα, πιστοί στα λόγια του Γ. Ρίτσου: "Ορκιστείτε... να έχει το παιδί το ψωμί και το βιβλίο του... Να μάθει να γράφει σ' αγαπώ... Να κρατάει μπράτσο τον ήλιο σ' ένα ανθισμένο περιβόλι..."
Η Αλληλεγγύη θα νικήσει!
                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





                        ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                 ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.