Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 19/5/16                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 33
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                   ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ,ΔΟΕ,ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                         ΚΟΙΝ: ΜΜΕ      
Τηλ:  6909-099055                                                                                                                                                                  
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        

Θέμα: «Απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων»
Απαντώντας  στην από 20/4/16 επιστολή σας την οποία στείλατε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας  στις 4/5/16 και πήρε αρ. πρωτ.32 έχουμε να επισημάνουμε ως εκπαιδευτικοί και ως συνδικαλιστικό όργανο τα παρακάτω:
·         Ο λόγος της επιστολής μας  χρησιμοποιήθηκε ορθότατα και προσεκτικότατα. Σας παραπέμπουμε στο λεξικό της νέας ελληνικής Γλώσσας του Γεώργιου Δ. Μπαμπινιώτη «καταδικάζω: σχολιάζω δυσμενώς, αποδοκιμάζω……… ΣΥΝ. Απορρίπτω, κατακρίνω, επικρίνω ΑΝΤ. Επιδοκιμάζω, εγκρίνω»  ή σε όποιο άλλο λεξικό εσείς επιθυμείτε.
·         Δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε κανέναν και πόσο μάλλον τις  «ποινικές αρχές» αφού δεν υφίστανται τέτοιου είδους αρχές.   Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε   ως συνδικαλιστές που δίνουμε αγώνα σήμερα (όπως έκαναν και τόσοι άλλοι συνάδελφοί μας στο παρελθόν) υπερασπίζοντας  τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι  και  το δικαίωμα  των παιδιών μας  να έχουν την Παιδεία που τους αξίζει!
·         Η απόφαση του Δ.Σ ήταν ομόφωνη και φυσικά δεν  υπηρετούμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες (αλήθεια, γιατί να θέλουμε να ρίξουμε το δήμαρχο);Αντιλαμβανόμαστε πως σας ενοχλεί ο συνδικαλισμός, διαβάζοντας τη φράση σας  «κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό» (θα θέλαμε να μάθουμε ποιος είναι ο «καλώς εννοούμενος»).  Προφανώς εκφράζετε τις αντιρρήσεις  σας για το δικαίωμα μας να καταδικάζουμε ή να καταγγέλλουμε!
·         Διαφωνείτε με τη φράση της επιστολής μας «να καλέσει την ναζιστική Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι»  αλλά δηλώνετε ότι δεν συνέτρεχε σοβαρός λόγος για να αντιτεθείτε.   Λυπούμαστε που πρέπει να σας θυμίσουμε  την πρόσφατη ελληνική και ευρωπαϊκή  ιστορία,  το πόσα υπέφερε ο τόπος μας από το φασισμό-ναζισμό, το πώς  το δηλητήριο του ρατσισμού χύνεται και σήμερα στα μυαλά των νέων –και όχι μόνο- από τους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Μεταξά και της Χούντας!
·         Σχετικά με τα περί «νόμιμου κόμματος», να θυμίσουμε  πως ο Χίτλερ δικάστηκε κι αυτός για εγκληματικές ενέργειες, έπεσε «στα μαλακά» και σε λίγα χρόνια αυτός ο «αντισυστημικός» έγινε καγκελάριος της Γερμανίας με τις ευλογίες δημοκρατικών κομμάτων και  με τη χρηματοδότηση αμερικάνικων και αγγλικών κεφαλαίων.  Σας παραπέμπουμε στα λόγια του Γκέμπελς (εφημερίδα «Doer Angriff», 30-4-1928):

 «Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι' αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνησης και μισθούς, δικό της πρόβλημα……. Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίνδυνοι άντρες μας, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν όλοι πίσω από τα σίδερα. Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία; Βεβαίως. Αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας, θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο…. Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί!  Όπως επιτίθεται ο λύκος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε.»
Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν έχουμε να ανασκευάσουμε τίποτα, όπως μας ζητάτε. Με το παρόν κείμενο απαντάμε σε εσάς, μα κυρίως απευθυνόμαστε στους συναδέλφους και το λαό, που δοκιμάστηκε τότε και δοκιμάζεται και σήμερα. Σας καλούμε να δείτε έτσι κι εσείς το φαινόμενο του νεοναζισμού και να μη «ρίχνουμε νερό στο μύλο τους». Θα τα βρούμε μπροστά μας!
Εμείς, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα  στα σχολεία, στους δρόμους, στις πλατείες για την Παιδεία, και το μέλλον που μας αξίζει! 

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





                 ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                     ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.