Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σύλλογοι Διδασκόντων και Εθνικός διάλογος για την Παιδεία




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                             Ελευσίνα 28-2-2016
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                     Αρ. Πρωτ.8
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                 ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                      ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: , 6909-099055

Και οι σημερινοί κυβερνώντες, στα χνάρια των προκατόχων τους, έστησαν άλλον έναν ολοφάνερο προσχηματικό διάλογο για την εκπαίδευση. Στην προκειμένη περίπτωση έχει τελικό στόχο τη δέσμευση του 3ου μνημονίου να υλοποιηθεί νομοθετικά μέχρι τον Απρίλιο του 2016, τότε δηλαδή θα τελειώσει κι ο «διάλογος», η προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική Εκπαίδευση (2011) που προβλέπει εκτεταμένες συμπτύξεις, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αύξηση του ωραρίου μας, κατάργηση όλου του αντισταθμιστικού έργου του σχολείου, παραπέρα μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, κατακλυσμιαία είσοδο των ιδιωτών, των χορηγών και της παράλληλης χρηματοδότησης, επαναφορά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων,  κατηγοριοποίηση μαθητών-σχολείων-εκπαιδευτικών. 
Κάθε μέρα που περνάει η επιχείρηση « εθνικός διάλογος για την εκπαίδευση» αποκαλύπτεται από το προφίλ και τις θέσεις όσων ορίστηκαν να τον διεξάγουν, όσο και από τις νεοφιλελεύθερες θέσεις που αθώα προβάλλονται ως «ενδιαφέρουσες» τοποθετήσεις του διαλόγου. Σαφή είναι όμως και τα δείγματα των προθέσεων που αποκαλύπτει διαρκώς το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή της χρονιάς με την πολιτική της αδιοριστίας, τα χιλιάδες κενά, την συρρίκνωση και εγκατάλειψη εκπαιδευτικών δομών (ειδική αγωγή, Τ.Ε. Π.Σ, ολοήμερο), την  κατασυκοφάντηση των μάχιμων εκπαιδευτικών ως υπαίτιων για τα κενά, τις «πλεονάζουσες ώρες», την κατάργηση των τμημάτων ένταξης με την τελευταία τροπολογία, την αναστάτωση των σχολείων και των ωρολογίων προγραμμάτων, την επιχείρηση υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών, που σχεδιάζουν Υπουργείο-Δ/ντές Εκπαίδευσης-Σχολικοί Σύμβουλοι…
Συνάδελφοι-ισσες,
  Ο δικός μας μονόδρομος είναι να αγωνιζόμαστε και πάλι στα σχολεία και στους δρόμους, για να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα στη Δημόσια εκπαίδευση.
  Είναι φανερό ότι τυχόν συμμετοχή μας, ως σύλλογος ή ως κίνημα, σε αυτή τη διαδικασία, έστω με τις απόψεις μας και τα αιτήματά μας, κανένα αποτέλεσμα υπέρ των θέσεών μας δε θα παράξει, αντίθετα θα χρησιμοποιηθεί από την Κυβέρνηση ως νομιμοποιητικό στοιχείο των προειλημμένων επιλογών της!  
Η εγκύκλιος και το μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων για τη συμμετοχή στον εθνικό διάλογο, αφενός δεν είναι υποχρεωτική, αφετέρου αναζητά νομιμοποίηση από την καρδιά της μάχιμης εκπαίδευσης ως μια επίφαση δημοκρατίας και διαλόγου που προηγήθηκε πριν, για να επιβάλλει χωρίς πολλές αντιστάσεις τα μέτρα που ετοιμάζει μετά.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους να μη συναθροιστούν σ’ αυτήν την κακόγουστη φάρσα διαλόγου. 
Με τις μάχες μας, όλοι μαζί, σε όλα τα σχολεία του συλλόγου μπλοκάραμε στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν πολλά από τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, όσες φορές και με όποια κυβερνητικά σχήματα κι αν αυτά επανήλθαν. Σας καλούμε και τώρα σε αυτόν τον αγώνα. Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα δε θα περάσουν!  

                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                            
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                                     ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.