Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελία για το πρόβλημα μισθοδοσίας των αναπληρωτών ΠΔΕ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ»
1.2.2016


Αναπληρωτές – το σίριαλ της μισθοδοσίας σε νέα επεισόδια


Την προηγούμενη εβδομάδα καταβλήθηκαν –επιτέλους- οι μισθοδοσίες των συναδέλφων αναπληρωτών και τα αναδρομικά των ΜΚ μετά την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Δεκάδες συνάδελφοι μας βρέθηκαν με «κλειδωμένους» λογαριασμούς, αυτή τη φορά από την τράπεζα, λόγω τεχνικού λάθους στην αποστολή των αρχείων με τις καταστάσεις της μισθοδοσίας των αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ, που είχε σαν αποτέλεσμα την διπλάσια πίστωση χρημάτων σε κάποιους ή τη μη καταβολή του μισθού σε άλλους! Ένα τεχνικό λάθος βέβαια που, σύμφωνα με την διεύθυνση Δυτ. Αττικής και το τμήμα μισθοδοσίας, έχει επανειλημμένα τονιστεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου. Από την άλλη, προκειμένου να αντιλογήσει  τα ποσά, η τράπεζα ζήτησε την υπεύθυνη δήλωση των συναδέλφων για την παρέμβαση στους λογαριασμούς τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο κάθε λίγο να ανακύπτουν προβλήματα στη μισθοδοσία των συναδέλφων, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται σαφές ότι η χρηματοδότηση από τα εν λόγω προγράμματα – ΠΔΕ και ΕΣΠΑ- αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος. Από τα παρουσιολόγια και την καθημερινή υπογραφή χαρτούρας που αποδεικνύουν την αυτονόητη παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους, στην αυστηρή πίστωση κονδυλίων που αναλογούν σε αυτές τις «παρουσίες» (γι’ αυτό άλλωστε δεν πληρώνονται οι υπερωρίες), φτάσαμε στο σημείο να μην πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί γιατί το σύστημα μπλοκάρει!

Απαιτούμε την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. 

Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί συνιστούν το άγρια πληττόμενο κομμάτι της αδιοριστίας ανεξαρτήτως εργασιακής σύμβασης (ΕΣΠΑ, κρατικού κτλ) και ειδικότητας. Η πολιτική της κυβέρνησης, που εξακολουθεί να υπηρετεί τις απαιτήσεις ΕΕ, δανειστών και ΔΝΤ, που αποστραγγίζει οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά την κοινωνία, διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης, που επιβάλλει την ανεργία και την ελαστική εργασία, επισφραγίζει τον θεσμό του μόνιμου αναπληρωτή ως την ενδεδειγμένη λύση για την Παιδεία.

Διεκδικούμε:


  • Προσλήψεις αποκλειστικά μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. 


  • Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ.


  • Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.


  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα - Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.