Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ: ΟΛΟΙ στα Συλλαλητήρια ενάντια στο νέο μνημόνιο

Η ιστορική απόφαση του ελληνικού λαού να ψηφίσει στο δημοψήφισμα ΟΧΙ σε συντριπτικό ποσοστό, έδωσε μία εκκωφαντική απάντηση στην μνημονιακή βαρβαρότητα της τελευταίας πενταετίας. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, η νεολαία και οι απόμαχοι της ζωής γύρισαν τις πλάτες στις απειλές των δανειστών του ΔΝΤ και της Ε.Ε, καθώς και των
χρεοκοπημένων μνημονιακών κομμάτων που τους εκπροσωπούν στην Ελλάδα, αψηφώντας την μαύρη προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία εργοδοτών και τραπεζιτών. Ο λαός αγνόησε το υποταγμένο ναι της φιλεργοδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, και τους μαϊντανούς των καναλιών, που ζητούσαν «ρεαλισμό» και «αυτοσυγκράτηση», απαιτώντας να μπει τέλος στις μισάνθρωπες και οικονομικά καταστροφικές πολιτικές λιτότητας και στα μνημόνια που αντιδημοκρατικά επιβάλλονται στο όνομα ενός παράνομου και μη βιώσιμου χρέους.

Όμως, την ίδια στιγμή που ο λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ στην κοινωνική,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, γυρνά την πλάτη της στην ετυμηγορία του. Η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και οι διακηρύξεις κυβερνητικών στελεχών, πώς το ΟΧΙ δεν ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, αλλά είναι ναι (!) σε μία «έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία» με τους δανειστές, παραχαράσσει τη λαϊκή θέληση και ακολουθεί την αντιδημοκρατική πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Η κυβερνητική πρόταση που στάλθηκε στους «θεσμούς» είναι ένα ακόμα βάρβαρο και επώδυνο μνημόνιο. Προβλέπει μέτρα 13 δις που περιλαμβάνουν:
  1. Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για την εστίαση και τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες,
  2. Κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά,
  3. Κατάργηση του ΕΚΑΣ,
  4. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
  5. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία, ισοπέδωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων,
  6. Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για αγρότες και της επιδότησης πετρελαίου,
  7. Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης και ενσωμάτωσή της στη φορολογική κλίμακα,
  8. Άγριες ιδιωτικοποιήσεις.
Η εμπειρία μας διδάσκει ότι στην ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Ο λαός μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι και πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα μνημόνια, την πλήρη υποταγή και την καταστροφή χωρίς τέλος, ή στον δρόμο του αγώνα, στο ΟΧΙ μέχρι τέλους.  Καλούμε τον ελληνικό λαό να δώσει μήνυμα αντίστασης και ξεσηκωμού. Όλοι και όλες που είπαμε ΟΧΙ να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε τις κλεμμένες μας ζωές, με αγώνα αδιαμεσολάβητο και ανυποχώρητο. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της εθνικής ανεξαρτησίας, της ανάπτυξης, της δουλειάς για όλους τους συνανθρώπους μας.
Καλούμε όλες και όλους να στήσουμε παντού στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές Επιτροπές «Όχι μέχρι τέλους», καθώς και Επιτροπές Αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης του κινήματος.

 Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο, της Παρασκευής 10/7 και της Κυριακής 12/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.