Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΜΚΟ-ΧΟΡΗΓΙΕΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                 Ελευσίνα 23/11/13
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                         Αρ.Πρ. : 365
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                          ΠΡΟΣ:
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                 ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Καλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων είτε αυτά είναι δωρεάν είτε όχι και έχουν χορηγούς εταιρείες ή ιδιώτες. Ειδικότερα, σας εφιστούμε την προσοχή αναφορικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζονται από Μ.Κ.Ο με κύριο χορηγό τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) έχοντας θέμα: "το κλίμα αλλάζει τα αρχαία τα πειράζει;" (περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, οι κλιματικές αλλαγές και τα μνημεία).
Διερωτώμαστε: Πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο θέμα για την αλλαγή του κλίματος να έχει χορηγό τα ΕΛΠΕ - που με την τελευταία επέκταση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας αύξησαν τις εκπομπές CO2 (Διοξειδίου του άνθρακα) κατά 349% -βιομηχανία με αποδεδειγμένη συμβολή στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου;
Ο Σύλλογος μας, αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και υπονόμευσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Εμείς δηλαδή οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι πιο κατάλληλοι να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές μας.
Επίσης, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη δημόσια έκθεση και προβολή των μαθητών , καθώς υπήρξε περιστατικό φωτογράφησης δημάρχου με μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη και δημοσίευση στον τοπικό τύπο.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η εκπαιδευτική κοινότητα προεκλογικός αγώνας κανενός υποψήφιου δημάρχου. Το σχολείο είναι χώρος για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και όχι μέσο αυτοπροβολής πολιτικών προσώπων και πόσο μάλλον πολιτικών προσώπων που είναι συνένοχοι σε πολλές περιπτώσεις για τα προβλήματα και την κυβερνητική πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο, την υγεία, και καταργεί τη σταθερή - μόνιμη εργασία.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.