Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                              Ελευσίνα 16/4/2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                    Αρ.Πρ. : 292
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                               ΠΡΟΣ:
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                       ΔΟΕ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δεν δικάζεται!
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον απολυμένο συνάδελφο χαλυβουργό Χάρη Μανώλη, του οποίου η προσφυγή εναντίον της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του εκδικάζεται στις 17 Απριλίου.
Ο συνάδελφος ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του εργοστασίου και πρωταγωνιστής στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων, και ειδικά των πιο πρωτοπόρων, ώστε να χτυπηθεί ο αγώνας τους ήταν οι μοναδικές αιτίες της στοχοποίησης και της μεμονωμένης απόλυσής του (όπως αποφάσισε και η Επιθεώρηση Εργασίας).
Η εργοδοσία του Μάνεση, αφού εξάντλησε κάθε νόμιμο και μη μέσο για να καταστείλει την απεργία και να διασπάσει την ενότητα και την περήφανη στάση των εργαζομένων, που διάλεξαν το δρόμο της διεκδίκησης και όχι της υποταγής, προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις, απολύοντας και μεθοδεύοντας μηνύσεις και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, ακόμα και μελών του ΔΣ του σωματείου.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δίκες στις 19 Απρίλη εναντίον και άλλων εργαζομένων χαλυβουργών, που πρωτοστάτησαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και να υπερασπιστούν την απεργία τους, ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους.
Η αλληλεγγύη των εργατών και η στερέωση της ενότητάς μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου θα είναι η απάντησή μας. Το δόγμα του «νόμου και της τάξης», της απόλυτης καταστολής όποιου αγωνίζεται δεν πρόκειται να περάσει. Θα διαψεύσουμε με τους αγώνες μας όσους πιστεύουν ότι με απειλές, απολύσεις, εκβιασμούς, άδικες διώξεις θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους, θα κάμψουν τη διάθεσή τους για μια αξιοβίωτη ζωή και τους αγώνες τους για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
  • Διεκδικούμε την ακύρωση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης του Χάρη Μανώλη και την άμεση επαναπρόσληψή του.
  • Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε χαλυβουργό που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια σε εργαζόμενους που το μόνο αδίκημά τους ήταν ότι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους.
       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.