Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Επιστολή των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Παναγιωτακόπουλου Δημήτρη και Ηλιοπούλου Σταυρούλας

Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών

 

Συνάδελφοι / συναδέλφισσες,
Καλή χρονιά, ειρήνη, υγεία, κοινωνική δικαιοσύνη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας ως αιρετών του κλάδου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία.

Η συγκυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ., εφαρμόζουν με μεγαλύτερη ένταση και αυταρχισμό την ίδια, βάρβαρη πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Αποδομούν βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, ανατρέπουν εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και άλλα κοινωνικά δικαιώματα, μειώνουν δραματικά το εισόδημά μας, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας δημιουργώντας στρατιές ανέργων, λεηλατούν το δημόσιο πλούτο της χώρας.

Στο χώρο της εκπαίδευσης, ειδικότερα, σχεδιάζουν νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, προωθούν την αύξηση του διδακτικού ωραρίου σε συνθήκες σοβαρής επιδείνωσης των όρων εργασίας μας και καθιερώνουν την αξιολόγηση με στόχο τον πειθαναγκασμό του κλάδου, τη μισθολογική μας καθήλωση αλλά και απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας.

Παράλληλα, οικοδομούν ένα καθεστώς εργασιακής περιπλάνησης και ανασφάλειας για όσους παραμείνουν στην εργασία, με την αλλαγή των περιοχών μετάθεσης, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις κ.τ.λ.

Μπορούμε, άραγε, να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο;

Μπορούμε, εάν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και ξαναπιάσουμε το «κόκκινο νήμα» που θα μας συνδέσει με τους σκληρούς, δυναμικούς αγώνες του κλάδου μας, που οδήγησαν στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.

Μπορούμε, εάν συντονίσουμε τη δράση μας με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τα μνημόνια και συγκροτήσουμε ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.

Συναδέλφισσα / συνάδελφε,

Σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία επαναλαμβάνουμε την απόφασή μας να λειτουργήσουμε στο ΠΥΣΠΕ με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, υπερασπιζόμενοι το δίκιο κάθε συναδέλφου. Ταυτόχρονα, θα είμαστε το άγρυπνο μάτι του συναδέλφου, ελέγχοντας, αποκαλύπτοντας και
καταγγέλλοντας κάθε πελατειακή πρακτική, κάθε αυθαιρεσία, κάθε αντισυναδελφική, αυταρχική και άδικη ενέργεια της Διοίκησης.
Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να κινηθούμε στο ΠΥΣΠΕ με γνώμονα τις θέσεις, τις επιλογές και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των δυο συλλόγων που εκπροσωπούμε
Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την εργασιακή αξιοπρέπεια κάθε συναδέλφου, ανεξάρτητα από την παραταξιακή του/της τοποθέτηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΗΛ:6975885518
EMAIL: d.panagiotakopoulos@yahoo.gr

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ: 6946658871
EMAIL: crusify2002@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.