Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                         Ελευσίνα 23/11/2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                               Αρ.Πρ. : 223
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας              ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                  ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟ & 
19200 Ελευσίνα                                          ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mail: syllogikadytatt@gmail.com              ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΔΣ ΔΟΕ, ΜΜΕ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθόδους και τις επιδιώξεις του Δημάρχου Ελευσίνας, να παρέμβει στην εσωτερική λειτουργία και διαχείριση σχολείων της ευθύνης του Συλλόγου μας, προσπαθώντας να επιβάλλει τις επιλογές του.
Απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς, διευθυντές των σχολείων λαμβάνουν επιστολές του Δημάρχου με άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία κινητής και ακίνητης περιουσίας των σχολείων, το οποίο ήδη έχουν πράξει απ’ το 2009 και κανείς τους δεν αρνήθηκε να επαναλάβει.
Πιστεύοντας ότι είναι αφεντικό σχολικών κτιρίων και εκπαιδευτικών έστειλε τον πρώην αντιπρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ελευσίνας να περιδιαβαίνει σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας εκτός από ζημιές το εποπτικό υλικό των σχολείων σχολιάζοντας τι χρειάζεται και τι όχι το κάθε σχολείο, τι είναι χρήσιμο και τι μπορεί να διατεθεί σε άλλα σχολεία.
Ο Δήμαρχος ως δάσκαλος θα έπρεπε να κατανοεί τις αυξημένες και συνεχόμενες ανάγκες των σχολείων για εποπτικό υλικό, ότι οι δάσκαλοι κι οι γονείς συνεισφέρουν τα μέγιστα με χρήμα και προσωπική εργασία ώστε να εξοπλίζουν τα σχολεία κι ότι οι μόνοι αρμόδιοι για να διαπιστώσουν τις ανάγκες αυτές είναι οι εκπαιδευτικοί.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνεδρίαση της 26-9-2012 με την υπ' αριθμ. 205/12 πράξη τoυ Δημoτικoύ Συμβoυλίoυ τoυ Δήμoυ Ελευσίvας σχετικά με παραχώρηση χώρου σε Σύλλογο εισηγείται «Μετά από προφορικές συζητήσεις έχει από κοινού εξευρεθεί ο χώρος ενός (1) λυόμενου οικίσκου στον αύλειο χώρο Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας». Αναρωτιόμαστε με ποιον έγιναν οι προφορικές συζητήσεις γιατί σίγουρα δεν έγιναν με την εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου αφού το σχολείο δεν είχε διαθέσιμο για τη φετινή χρονιά κανένα λυόμενο.
Αντί να αναγνωριστεί το λάθος και να σταματήσει το θέμα, θέλησε να επιβάλλει τις επιλογές του, αποστέλλοντας νέο έγγραφο και ανακοινώνοντας την εγκατάσταση λυόμενου οικίσκου εντός του σχολείου (!).
Κορυφαίο δε είναι ότι με τρίτη επιστολή προς το σχολείο αναφέρει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας με την υπ' αριθμ. 205/12 ομόφωνη απόφασή του παραχώρησε στο Σύλλογο τμήμα αύλειου χώρου του σχολείου (!)» και συνεχίζει «προτιθέμεθα να εγκαταστήσουμε λυόμενο οικίσκο»
Είχαμε την εντύπωση δάσκαλε Δήμαρχε ότι η γη των σχολείων δεν παραχωρείται κι ότι οι τυχόν προσθήκες γίνονται για ανάγκες των σχολείων κι όχι για άλλους σκοπούς.
Είχαμε επίσης την εντύπωση ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και η Σχολική Επιτροπή θα έπρεπε να είναι ενήμερη και να έχει λόγο, πριν τις αποφάσεις σας.
Σε μια περίοδο που οι Καλλικρατικοί Δήμοι είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου, με την ανάθεση σε ιδιώτες πτυχών λειτουργίας του και τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, αποτελεί πολιτικό θράσος και μέγιστη αυθάδεια να εκβιάζονται και να παραγκωνίζονται οι εκπαιδευτικοί, που μέσα στο περιβάλλον της κοινωνικής λεηλασίας και βαρβαρότητας που επιβάλλουν συγκυβερνώντες - τρόικα, στέκονται όρθιοι, και με το κεφάλι ψηλά, αντιστεκόμενοι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και προασπίζοντας τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών τους.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • Καλεί το Δήμο Ελευσίνας να σταματήσει να παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία και σχολική ζωή των σχολείων.
  • Καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου εγγράφου.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.