Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                             Ελευσίνα 6/9/2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                  Αρ.Πρ. : 184
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                 ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                    ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,
19200 Ελευσίνα                                            ΜΜΕ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
Bloghttp://syllogikadytatt.blogspot.com     ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ                                                           Mailsyllogikadytatt@gmail.com                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                                                     ΔΣ ΔΟΕ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Με αποκλειστικό στόχο την αποπληρωμή του χρέους προς τις τράπεζες και το κεφάλαιο η συγκυβέρνηση του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) ετοιμάζεται να εφαρμόσει από το φθινόπωρο του ’12 νέα ληστρικά μέτρα ύψους 13,5 δις. Για τρίτη συνεχή χρονιά τα ΜΜΕ αναπαράγουν τα γνωστά επιχειρήματα πως αν δεν παρθούν νέα μέτρα η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και το ευρώ, δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δε θα έχουμε φάρμακα και τρόφιμα, πως για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα λαμόγια που κατέκλεψαν το δημόσιο, οι μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές. Όμως ο λαός αυτού του τόπου γνωρίζει πια καλά πως είναι ακριβώς αυτά τα μέτρα και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν η αιτία που έχουν τσακιστεί μισθοί και συντάξεις, που έχει εκτιναχθεί η ανεργία στα ύψη, που έχουν διαλυθεί η Ασφάλιση, η Παιδεία και η Υγεία, που τα νοικοκυριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση τον επόμενο χειμώνα, που ολόκληρες οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.

Η εκπαίδευση, πάντα υποχρηματοδοτούμενη και πάντα στο στόχαστρο των αντιλαϊκών μέτρων, μπαίνει από φέτος για τα καλά σε σκοτεινή εποχή. Η αρχή έγινε πέρσι, επί Α. Διαμαντοπούλου, με το λουκέτο 1.056 σχολικών μονάδων και την έλλειψη βιβλίων για πρώτη φορά στη μεταπολεμική εποχή. Το τελειωτικό χτύπημα δίνεται φέτος με τους μηδενικούς διορισμούς, τη μείωση των πιστώσεων για αναπληρωτές κατά 3.000, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, την ανυπαρξία κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών κτιρίων. Μόλις 5 δάσκαλοι, 35 νηπιαγωγοί και 185 καθηγητές διορίστηκαν φέτος για την κάλυψη 5.000 περίπου οργανικών κενών! Να συνυπολογιστεί πως στα οργανικά κενά θα προστεθούν και τα λειτουργικά που θα προκύψουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όσον αφορά την Α/βάθμια εκπαίδευση από τα σχολεία της Δυτικής Αττικής λείπουν 155 δάσκαλοι, 34 νηπιαγωγοί, 36 δάσκαλοι αγγλικών, 43 γυμναστές, 21 μουσικοί και 30 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής (ΠΕ61, ΠΕ71) ενώ σημαντικά κονδύλια εξακολουθούν να χρωστούν οι δήμοι στα σχολεία της περιοχής. Είναι βέβαιο πως με αυτά τα δεδομένα από τον Σεπτέμβρη οι μαθητές θα μπουν σε τάξεις απ’ τις οποίες θα λείπει ο εκπαιδευτικός για μήνες, θα διδαχθούν σε υπεράριθμα τμήματα λόγω συμπτύξεων, θα στερηθούν την αντισταθμιστική αγωγή (τμήματα ένταξης, υποδοχής, ενισχυτικής) εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού ενώ τα νήπια θα βρεθούν εκτός νηπιαγωγείων, αφού η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Οι κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να κάνουν απλήρωτες υπερωρίες, να δουλεύουν περισσότερο με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, να τρέχουν από σχολείο σε σχολείο και περιοχή σε περιοχή και στο τέλος να αξιολογηθούν για το έργο τους! Είναι βέβαιο πως με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Παιδείας οι γονείς θα αναγκαστούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν τόσο οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών τους όσο και οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων σε καύσιμα, γραφική ύλη, συντήρηση, κτλ.

Όμως και οι γονείς των δασκάλων πλέον θα κάνουν το ίδιο, αφού οι νέοι συνάδελφοι που φεύγουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για ενοίκιο, θέρμανση και λογαριασμούς!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, γονείς και μαθητές ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου παιδείας-εργασίας για την ανατροπή αυτής της επίθεση και τη διεκδίκηση της καθολικής, δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης δεν παίρνει αναβολή!

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Σύλλογος Π.Ε Δυτ. Αττικής καλεί όλα τα μέλη του, τα μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ, τους συλλόγους γονέων και τα σωματεία της περιοχής σε:
  • Αποκλεισμό της Διεύθυνσης ΠΕ την Τρίτη 11/9 στις 12:00
  • Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 12/9
  • Συλλαλητήριο που καλούν οι ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Τετάρτη 12/9 στις 12:00 στα Προπύλαια
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ   ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.