Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα για τη δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                               Ελευσίνα, 27/11/11        
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                      Αρ.Πρωτ. : 112
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                       
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                   
19200 Ελευσίνα                                               
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                       
Mailsyllogikadytatt@gmail.com                                  



Ψήφισμα για τη δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών
στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη

Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης»  στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει
Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των συναδέλφων μας

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη όπως και σ’ όλη την Ελλάδα κατέβηκαν στην παρέλαση  διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.
Με αυθόρμητη συμμετοχή  χιλιάδων διαδηλωτών και με ειρηνικό τρόπο εκφράσανε την οργή και την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο της χώρας, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την εποπτεία και την οικονομική κηδεμονία στη χώρα.
Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εκφράσαμε την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας  ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και  20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαιτήσαμε την  ανατροπή συνολικά της επιδρομής του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης, που την υλοποιεί.
Κι όμως ! Παραμονές του Πολυτεχνείου η μνημονιακή κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά. Σχημάτισε  δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του λαού !  Ανάμεσά τους και συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί, ο Θανάσης Αγαπητός, και ο Ηλίας Σμήλιος, γνωστοί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το αγωνιστικό ήθος τους και την πολύχρονη και συνεπή παρουσία τους στους αγώνες του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

Η συγκυβέρνηση αυταπατάται αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα ειρηνικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για την συμμετοχή τους στην μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο μαχόμενος λαός δεν δικάζεται
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ         ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.