Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 28/09/2011


ΘΕΜΑ: Ορισμός Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων & Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων

Στη συνεδρίαση αυτή τα θέματα που προέκυψαν αφορούσαν στις περιπτώσεις που υπήρχαν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι. Υποστηρίχθηκε και έγινε δεκτή από το συμβούλιο η πάγια θέση μας ότι το ΠΥΣΠΕ δεν πρέπει να παρεμβαίνει και να αλλάζει αποφάσεις-προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Για το λόγο αυτό υποστηρίχτηκε ότι δε θα έπρεπε να εξεταστούν τα μόρια των υποψηφίων στο 3ο Άνω Λιοσίων καθώς υπήρχε πρόταση από το σύλλογο και έπρεπε να γίνει σεβαστή η απόφαση του συλλογικού οργάνου του σχολείου.
Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που υπήρξαν περισσότεροι υποψήφιοι αλλά δεν προτείνονταν κάποιος από το σύλλογο διδασκόντων (αναφέρονται αναλυτικά στη συνέχεια) είχαν υπολογιστεί τα μόρια (πήρα την πρωτοβουλία εκπροσωπώντας τη θέση της παράταξης και έβγαλα τη μοριοδότηση σε συνεργασία με τη γραμματέα του ΠΥΣΠΕ) και διεκδικήθηκε να οριστούν όλοι οι υποδιευθυντές και προϊστάμενοι με βάση αυτά. Ως παράταξη είχαμε αποφασίσει ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε τα ίδια κριτήρια για όλους τους υποψήφιους και να μη δοθεί καμία δυνατότητα ώστε να επαναληφτούν όσα είχαν γίνει στις κρίσεις των διευθυντών.
Στην πλειοψηφία των σχολείων και νηπιαγωγείων υπήρξε μόνο ένας υποψήφιος οπότε ελεγχτήκαν μόνο οι προϋποθέσεις: αν είχε βαθμό Γ’ ή ήταν αποσπασμένος/η ορίζονταν για ένα χρόνο. Τέτοιες περιπτώσεις υπήρχαν στα: 1ο Δ.Σ Περάμου, 3ο Νηπ. Ασπρ/γου, 11 Νηπ. Ασπρ/γου, 11ο Νηπ. Ελευσίνας. Επίσης, για ένα χρόνο ορίστηκαν οι υποδιευθυντές ειδικών σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς ο αριθμός των τμημάτων μπορεί να αλλάξει την επόμενη χρονιά και άρα να μη δικαιούνται υποδιευθυντή.
Στο 3ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων όπου υπήρξαν 3 υποψήφιοι, με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου ορίστηκε αυτός που προτείνονταν από το σύλλογο διδασκόντων. (Τέγος Κων/νος)
Στο Δ.Σ. Φυλής όπου υπήρξαν 3 υποψήφιοι αλλά δεν προτείνονταν κάποιος από το σύλλογο διδασκόντων ορίστηκε η Τσιμπίδα Αγγελική γιατί είχε τα περισσότερα μόρια.
Στο 8ο Δ.Σ. Ελευσίνας όπου υπήρξαν 3 υποψήφιοι αλλά δεν προτείνονταν κάποιος από το σύλλογο διδασκόντων υπολογίστηκαν τα μόρια αλλά 3 μέλη του συμβουλίου (Β.Ρακόπουλος, Κ.Αρκιτσαίος και Ε.Αρχοντής) ψήφισαν την υποψήφια που ήταν 2η σε σειρά μορίων με το σκεπτικό ότι είχε διατελέσει υποδιευθύντρια-υπεύθυνη ολοημέρου και ακόμη και αν δεν μοριοδοτούνταν αυτή η θέση είχε εμπειρία διοίκησης. Τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου (Α.Κούλη & Ε.Δούκα)διαφώνησαν καθώς θεώρησαν ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν τα μόρια έτσι όπως ορίζονται και στους διευθυντές στους οποίους δεν είχαμε μοριοδοτήσει αντίστοιχες θέσεις. Επίσης, με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να θεωρούμε ότι κάθε δάσκαλος υπεύθυνος ολοημέρου έχει εμπειρία διοίκησης. Αν υπήρχε αυτή η εκτίμηση από το υπουργείο τότε θα το λάμβανε υπόψη στη μοριοδότηση.  Με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ορίστηκε με ψήφους 3-2 η Σταμάτη Ελισάβετ.
Στα Δ.Σ. 1ο & 2ο Ν.Περάμου και στο Ειδικό Σχολείο Ελευσίνας όπου υπήρξαν 2 υποψήφιοι αλλά δεν προτείνονταν κάποιος από τους συλλόγους διδασκόντων ορίστηκαν οι Δημόπουλος Θεοφάνης, Αλεξοπούλου Ευγενία και Καλογεροπάνου Ευαγγελία αντίστοιχα γιατί είχαν τα περισσότερα μόρια.
Στο 11ο Νηπ. Ελευσίνας και στο 1ο Νηπ. Μεγάρων όπου υπήρξαν 2 υποψήφιες ορίστηκαν οι προϊσταμένες με βάση το βαθμό (Κουντουρά Ελένη & Μιχαλάκη Παρασκευή αντίστοιχα).
Τέλος, ορίστηκε προϊστάμενος στο 12ο Δ.Σ. Ασπρ/γου (Κουρουβέλης Αλέξιος).


                                                                                                                                          Δούκα Ευαγγελία
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Δ.Αττικής
                                                                                                                                                               6977622308
Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο
ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.