Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα  3/  6/ 2011          


Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                    Αρ.Πρωτ. : 78
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                            
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                                  ΠΡΟΣ:
Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                                          ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ &
19200 Ελευσίνα                                                                   ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Π.Ε. ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
Πληρ.:Ιακώβου Νένα                                                          
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mailsyllogikadytatt@gmail.com                                    ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ.12 /518/61284/Γ1/27-05-2011 του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. της 30ης Μαΐου 2011 σχετικά με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στο δημοτικό σχολείο «από το σχολικό έτος 2011-2012, η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα, στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις των  6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με Ε.Α.Ε.Π., θα είναι μόνο μία, Γαλλική ή Γερμανική», θα διδάσκεται δηλαδή πλέον μόνο μία Β΄ ξένη γλώσσα ανά σχολική μονάδα, ή Γαλλικά ή Γερμανικά. Τα δημοτικά σχολεία λοιπόν θα χαρακτηρίζονται πλέον γαλλόφωνα ή γερμανόφωνα με βάση τις επιλογές των μαθητών κατά πλειοψηφία.
            Η Υπουργός Παιδείας, κα. Άννα Διαμαντοπούλου οφείλει να εξηγήσει στους χιλιάδες μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών :
  • Με ποια παιδαγωγικά κριτήρια από το σχολικό έτος 2011-2012 οι μισοί μαθητές που θα φοιτούν στην Στ΄ τάξη θα αξιολογούνται στην δεύτερη ξένη γλώσσα αφού «η αξιολόγηση των  μαθητών της Στ΄ τάξης που είχαν διδαχθεί στην Ε΄ τάξη το σχολικό έτος 2010-2011 2η ξένη γλώσσα διαφορετική από αυτήν που θα επιλεγεί, μπορούν εφόσον το δηλώσουν οι γονείς και κηδεμόνες τους, να μην αξιολογηθούν, αλλά υποχρεωτικά θα παρακολουθούν τη διδασκαλία του μαθήματος».
  • Με ποια παιδαγωγικά κριτήρια από το σχολικό έτος 2011-2012 οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία μιας δεύτερης ξένης γλώσσας την οποία όχι μόνο δεν έχουν επιλέξει στην Ε΄ τάξη, αλλά δεν κατέχουν και τις σχετικές γνώσεις για την ομαλή παρακολούθησή της;
      Υποτίθεται ότι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που χρειάστηκαν τόσα χρήματα για να στηθεί και να περπατήσει, αποσκοπούσε μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο ώστε να έχουν οι μαθητές τη δυνατότητα να αποκτούν πιστοποίηση γλωσσομάθειας μέσα από αυτό.
       Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι τα προγράμματα που ως καινοτομίες και παιδαγωγικά ορθά παρουσιάζει το ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ είναι χωρίς σχεδιασμό και προοπτική, στηρίζονται σε προσωρινά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποδομούνται μετά την απορρόφηση των κονδυλίων,  και κάθε άλλο παρά  το μαθητή και τον εκπαιδευτικό  έχουν ως προτεραιότητα. Είναι φανερό ότι στόχος είναι οι λιγότερες θέσεις εργασίας κι η όσο το δυνατόν "φτηνότερη" Παιδεία.
         Το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής» ηχεί πλέον παράφωνα στα αυτιά της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα και να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στο ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ και όπου αλλού θεωρούν σκόπιμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.