Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ



Στη συνεδρίαση στις 24.1.2011 μετά από πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και προέδρου του ΠΥΣΠΕ μετακινήθηκε συναδέλφισσα από το σχολείο της σε τμήμα ένταξης.

Τα κενά σε δασκάλους Ε.Α. στην περιοχή της Α΄ Δ. Αττικής ήταν 4 και γνωστά από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η μετακίνηση της συναδέλφισσας στα τέλη του Γενάρη είναι πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγική και δε λαμβάνει υπόψη τι σημαίνει για την τάξη η αντικατάσταση του εκπαιδευτικού στη μέση της χρονιάς. Επίσης, προσπαθεί να καλύψει προβλήματα που υπάρχουν στην πλήρωση κενών στην ειδική αγωγή δημιουργώντας προβλήματα στην τάξη και στο σχολείο (δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός ήταν αρνητική στη μετακίνηση της). 


Παράλληλα, είναι διάτρητη και η διαδικασία τοποθέτησης της: 

Σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ είχαν πάρει απόφαση να καλύψουν το κενό ενός συγκεκριμένου σχολείου χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος βάση του οποίου να πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Ο διευθυντής Εκπαίδευσης και εισηγητής του θέματος επικαλέστηκε το γεγονός ότι υπήρχαν πιέσεις από γονιό που αναστάτωναν το σχολείο. Το ΠΥΣΠΕ ψήφισε την πρόταση του προέδρου με τους δύο αιρετούς να την καταψηφίζουν καθώς δεν είχαν δοθεί και τα 4 κενά κατά πως ορίζει η νομοθεσία. Μπορεί δηλαδή ένας γονιός που πιέζει, δικαίως, για την κάλυψη μιας θέσης στο σχολείου του, να οδηγεί το συμβούλιο στην παράκαμψη του νόμου; Ή μήπως υπήρχαν άλλου είδους πιέσεις και εξ άνωθεν εντολές; Όποιος κι αν είναι ο λόγος της αντιπαιδαγωγικής και αυθαίρετης μετακίνησης της συναδέλφου, αποδεικνύει πως λειτουργεί η διοίκηση… Η νομοθεσία είναι απαράβατη όταν αφορά στην πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο «νέο σχολείο» της αμάθειας και της φθήνιας. Για τα στελέχη εκπαίδευσης και τα συμβούλια οι νόμοι γίνονται πιο ευέλικτοι: προς το συμφέρον της υπηρεσίας βεβαίως!!!    


Δούκα Ευαγγελία

αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής,
εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο
ΠΛΕΥΣΗ στην εκπαίδευση,
Αυτόνομη Παρέμβαση,
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.