Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                          Ελευσίνα 25/1/2011
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                Αρ.Πρωτ. : 16
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                         
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                             Προς:
Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                     ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                              Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕ. ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
Πληρ.: Ιακώβου Νένα                                    ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ  1ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Π.Ε. ΔΥΤ.
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com    ΑΤΤΙΚΗΣ
Mailsyllogikadytatt@gmail.com                 ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ.ΚΟΥΜΠΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κα   AΤΤΑΛΙΩΤΟΥ



Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής δηλώνει τη συμπαράστασή του προς την αναπληρώτρια δασκάλα Γκίκα Βασιλική η οποία εργάζεται σε παράλληλη στήριξη στο Δημοτικό Σχολείο Βιλλίων και αντιμετωπίζει κατηγορίες απ' τους γονείς του μαθητή  οι οποίοι τη θεωρούν υπεύθυνη για την τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη θέση κι απαιτούν την απομάκρυνσή της  απ' το σχολείο.
          Για το πρόβλημα που προέκυψε είναι απόλυτα υπεύθυνο το ΥΠ.ΠΔΒΜΘ το οποίο πρωτοτύπησε και πάλι αυτοσχεδιάζοντας. Επέλεξε να αναθέσει την παράλληλη στήριξη σε συναδέλφους, μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς εξειδίκευση στην Ειδική  Αγωγή, χωρίς εμπειρία και χωρίς καμιά επιμόρφωση που το ίδιο το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει.  Το ΥΠ.ΠΔΒΜΘ μ' αυτό τον τρόπο δείχνει την αδιαφορία του για το ποιες είναι οι μαθησιακές και παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών και για τους όρους με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί.
            Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης  έχει ρευστή δομή  η οποία είναι ευάλωτη τόσο σε επίπεδο απαιτήσεων  των γονιών όσο και σε επίπεδο περιεχομένου. Στην ουσία η παράλληλη στήριξη- και ειδικά φέτος- αποτελεί φθηνή λύση για το ΥΠ.ΠΔΒΜΘ απέναντι στις ακριβές ανάγκες που έχουν τα παιδιά με αναπηρίες.
            Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απορίας άξιο πώς ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Δυτ. Αττικής καθώς κι οι αρμόδιοι του Υπουργείου δεν διευκρίνισαν στην οικογένεια, η οποία τους απευθύνθηκε με επιστολές, ότι μπορεί να απαιτήσει ειδικό βοηθητικό προσωπικό το οποίο κι έχει στόχο να βοηθήσει στην αυτοεξυπηρέτηση των μαθητών. Ο ρόλος του/της δασκάλου/ας είναι εκπαιδευτικός, γεγονός για το οποίο προφανώς δεν ενημερώθηκαν οι γονείς.
             Η συνάδελφος, λοιπόν, εισπράττει το θυμό μιας οικογένειας με παιδί με σοβαρά προβλήματα, ενός παιδιού που όπως και τόσα άλλα αντιμετωπίζονται απ΄ την πολιτεία με αδιαφορία και με γνώμονα τις περικοπές και την εξοικονόμηση χρημάτων και όχι στο βάθος και την έκταση που θα έπρεπε αλλά πολύ βολικά μετατοπίζει τις ευθύνες αυτές στην εκπαιδευτικό.
              Το Δ.Σ στηρίζει τη συνάδελφο που δίνει τον καλύτερο της εαυτό κι αυτό φαίνεται από την καλή σχέση που έχει με το μαθητή της , παρά το αρνητικό κλίμα και τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
              Καλούμε το Σχολικό Σύμβουλο Γενικής Αγωγής κ. Κουμπιά και τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Ατταλιώτου δεδομένου ότι είναι οι αρμοδιότεροι, αφού γνωρίζουντο θέμα, να στηρίξουν τη νέα συνάδελφο και να διεκδικήσουν μαζί με τους γονείς το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                                                                                         ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.