Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
23/3/14

 
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής χαιρετίζει τη μεγάλη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από τη συλλογική δράση που, με τις 645 υπογραφές στο σύλλογό μας, τις 58.560 πανελλαδικά, τη στάση ενότητας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας που κυριαρχεί στους συλλόγους διδασκόντων, την ακύρωση όλων των διαδικασιών για την αυτοαξιολόγηση και την απονομιμοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων, συγκροτεί ένα συντριπτικά πλειοψηφικό ρεύμα αντίστασης, και έχει ήδη καταγράψει μια σημαντική νίκη σε αυτή τη φάση του αγώνα μας ενάντια σε μια πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και οδηγεί στον επαγγελματικό μας αφανισμό. 
 
Χαιρετίζουμε όλες τις σχολικές μονάδες και τους συλλόγους διδασκόντων που το τελευταίο διάστημα ο ένας μετά τον άλλον ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για συνεδριάσεις και καταγραφή πρακτικών. Ήδη 16 σχολεία της περιοχής μας έχουν συνεδριάσει και καταγράψει πρακτικά για τη μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας αξιοποιώντας τα υποδείγματα πρακτικών του συλλόγου και της ομοσπονδίας και ξεπερνούν, συλλογικά και ενωμένα, εμπόδια και φόβους που σπέρνονται άνωθεν. Όλα τα σχολεία που συνεδριάζουν λένε ένα δεύτερο ηχηρό όχι στα σχέδια του Υπουργείου και δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω πιέσεις στη σχολική μονάδα.

Τις επόμενες μέρες, που και στα υπόλοιπα σχολεία προγραμματίζονται συνεδριάσεις για την αυτοαξιολόγηση, το μεγάλο στοίχημα για τη μαχόμενη εκπαίδευση και το πλειοψηφικό ρεύμα που συγκροτεί είναι να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία αυτή τη φάση του αγώνα και κανένα σχολείο να μη συγκροτήσει ομάδες εργασίας.
 
Ο σύλλογος με τη δύναμη και τη στήριξη που του δίνουν οι συνάδελφοι/ισσες θα βρεθεί όπου κληθεί και όπου κριθεί απαραίτητο για να ενημερώσει τους συναδέλφους και να υπερασπίσει τις συλλογικές μας θέσεις.

Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων, τους συναδέλφους διευθυντές-ντριες και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μας ενημερώνουν στο μέηλ του συλλόγου για τις αποφάσεις που λαμβάνουν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για στατιστική χρήση.
 
ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.