Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22/10/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι  συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, στις 21/10/15, έδωσαν αγωνιστική, συντονισμένη και επίμονη μάχη προκειμένου να πάρουν απάντηση, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη όσον αφορά το θέμα των εκατοντάδων κενών στα σχολεία της χώρας, τις κινήσεις του ΥΠΕΘ για τον αποκλεισμό από την κάλυψη προσλήψεων ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ των περιοχών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νότιου Αιγαίου.
Το υπουργείο Παιδείας  κάνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο και κρατά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ Π. ΒΑΪΝΑ, Γ. ΧΡΟΝΗ

     Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε  Δυτικής Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στη συγκέντρωση στη Πλατεία της Ελευσίνας στις 18:30

Την Παρασκευή 16/10/2015 ψηφίστηκαν στη βουλή, απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα που εξειδικεύουν και συγκεκριμενοποιούν πλευρές του 3ου Μνημονίου, που ας το θυμίσουμε φέρνει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ.
  Το 3ο Μνημόνιο κατεδαφίζει ό,τι άφησαν όρθιο τα προηγούμενα δύο. Προβλέπει ένα σύνολο από αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και μέτρα, που παίρνουν από την κοινωνική πλειοψηφία και ξαναχαρίζουν δισεκατομμύρια και δημόσιο πλούτο στους δανειστές και στην οικονομική ολιγαρχία. Διαμορφώνουν ένα τοπίο κατεδάφισης όποιων εργατικών - κοινωνικών δικαιωμάτων απέμειναν προκειμένου να εξασφαλιστεί η νέα «ανάπτυξη» των

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14/10, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 16/10

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Τετάρτη 14/10 
στις 13.00 στο Υπ. Παιδείας
(2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 με απόφαση της ΔΟΕ)

Συλλαλητήριο για την Παιδεία στην Ελευσίνα την Παρασκευή 16/10 στις 18.00

Εδώ και ένα μήνα το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν σοβαρό αγώνα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, στάσεις εργασίας αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το δημόσιο σχολείο «όρθιο».

Το Υπουργείο από τη μία χλευάζει, κοροϊδεύει και αποποιείται τις ευθύνες του για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση, και από την άλλη «μοιράζει»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ = ΕΛΠΙΔΑ»

Συναδέλφισσες –οι,

ενημερωθήκαμε από μέλη του Συλλόγου μας για την επίσκεψη της  αντιδημάρχου κ. Οικονόμου και της κ. Κιάμου σε διευθυντές δημοτικών σχολείων του Δήμου Ελευσίνας προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη δράση της εταιρείας «Θεραπεία = Ελπίδα» και να τους μεταφέρουν το αίτημα να διανεμηθούν ενημερωτικά σημειώματα σχετικά με την εν λόγω εταιρεία στους/ στις μαθητές-τριες και στις οικογένειές τους μέσω των δημόσιων σχολείων.

Εγείρονται ερωτήματα σχετικά με εταιρείες που

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πληροφορηθήκαμε τα σχέδια του Δημάρχου Ελευσίνας να προχωρήσει στην τοποθέτηση καμερών στα σχολεία του Δήμου, με στόχο να καταγράφουν την κίνηση στο προαύλιο μετά το πέρας των μαθημάτων. Η απόφαση αυτή, ήδη πήρε έγκριση από τη Σχολική Επιτροπή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με το Δήμαρχο να αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για την προώθηση αυτών των αυταρχικών ενεργειών.

Ο Δήμαρχος για να δικαιολογήσει την απόφασή του, δήλωσε στο Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στη προστασία των Σχολικών κτιρίων από βανδαλισμούς και κλοπές.
Σας κάνουμε γνωστό ότι το Δ.Σ του Συλλόγου μας είναι κάθετα αντίθετο στην τοποθέτηση καμερών στα σχολεία και θα αντιδράσει άμεσα σε περίπτωση που

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ70-ΠΕ60

Η πρωτοφανής κατάσταση φέτος στα σχολεία με τα κενά να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο επιβεβαίωσε πως ο εκπαιδευτικός κλάδος δεν έχει τίποτα να περιμένει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για άλλη μια φορά, τόσο οι προεκλογικές υποσχέσεις για διορισμούς στην εκπαίδευση, όσο και η «δέσμευση» πως κάθε τάξη θα έχει τον εκπαιδευτικό της, έγιναν θυσία στο βωμό του χιλιοπληρωμένου χρέους και των μνημονίων.

Κι ενώ τα δεκάδες χιλιάδες κενά παραμένουν πανελλαδικά,

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής συμπαραστέκεται στους καταδικασθέντες συναδέλφους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.

Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές, οδηγήθηκαν σε δίκη την 1η Οκτώβρη, διότι

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Σχετικά με την εγκύκλιο «Συμπληρωματικές ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ) στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», που εστάλη στις σχολικές μονάδες στις 31-8-2015 , έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται

ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η εταιρεία ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ, μετά από επικοινωνία που είχαμε με εκπροσώπους της, μας έδωσε την παρακάτω προσφορά έκπτωσης εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Αττικής, στα λεωφορεία της εταιρείας.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου  
για την κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών στις 1/10/2015 στο Υπ. Παιδείας

Με προκλητικότητα και αλαζονεία, χωρίς την παραμικρή συγκεκριμένη δέσμευση για την κάλυψη των κενών αντιμετώπισε το Υπ. Παιδείας τις ενώσεις και συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, από δεκάδες συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ
προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς της Ελευσίνας και της Μαγούλας
ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
για τα προβλήματα των σχολείων
Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 6 μ.μ.
 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια όταν
λείπουν δεκάδες δάσκαλοι και καθηγητές, υπολειτουργούν σχολεία, στοιβάζονται δεκάδες μαθητές σε μία τάξη, είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα ολοήμερα ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί.
κινδυνεύει η υγεία των παιδιών μας σε σχολεία με ανεπαρκή καθαριότητα και απλήρωτες καθαρίστριες, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες επισκευές και χωρίς ουσιαστικό αντισεισμικό έλεγχο και μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
θυσιάζεται η μόρφωση των παιδιών μας, μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία με την πολιτική των Μνημονίων των κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ, για να εξασφαλίζονται νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και οι πληρωμές του κρατικού χρέους για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς.
Καλούμε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη σύσκεψη για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πώς θα απαιτήσουμε μαζί:
P    Κάλυψη όλων των κενών με άμεσους μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Να αποσυρθούν οι εγκύκλιοι για την αύξηση των μαθητών κατά 10% για κάθε τμήμα.
P   Ασφαλή και καθαρά σχολεία. Μόνιμη σταθερή εργασία και τακτική αμοιβή για τις καθαρίστριες.  
P   Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλα τα παιδιά. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία. Εξασφάλιση κονδυλίου για παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές.
P    Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας ● Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής ● Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής           Αττικής ● Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα Ελευσίνας Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας